Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ocelot stromový

7. 2. 2007

Ocelot stromový      

(kočka tygří)

(Felis tigrina)

A - Oncilla
N - Tigerkatze

Třída: savci, Řád: šelmy,

Čeleď: kočkovití

Zeměpisné rozšíření: Jižní Amerika
Biotop: vlhké vždyzelené lesy do výšky 3000 m n. m
Potrava: drobní obratlovci, hlavně hlodavci
Rozměry: délka těla 34-56 cm, délka ocasu 20-22 cm, hmotnost 2 kg
Rozmnožování: Samice rodí po 74-76 dnech březosti 1-2 slepá mláďata, oči se jim otevírají ve stáří 17 dní.
Věk: ?
Zajímavosti: Pohybuje se převážně po zemi, ale umí dobře šplhat. Je zařazen do seznamu ohrožených a vymírajících druhů zvířat IUCN. Od roku 2001 vede pražská zoo plemennou knihu.
Kde ho najdete: V expozici tzv. Ameriky, nad výběhem vyder.

Obrazek

Obrazek