Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klokan Bennettův

27. 10. 2008

Klokan  Bennettův

(Macropus rufogriseus)
DE - Bennet-Känguru
EN - Bennett´s wallaby

Třída: savci, Řád: vačnatci, Čeleď: klokanovití

Zeměpisné rozšíření: Austrálie
Tasmánie

Biotop: listnatý a smíšený les
křovinatá krajina, světlé lesy

Potrava: části rostlin
různé části rostlin, hlavně tráva a výhonky

Rozměry: délka těla 65-92 cm, délka ocasu 55-88 cm, hmotnost 12-27 kg

Rozmnožování: Rozmnožuje se během celého roku, samice je březí 30 dní a rodí 1 mládě. Mládě po narození váží asi 1 g a do vaku se vrací do stáří 40 týdnů.

Zajímavosti:

Jedná se o poddruh klokana rudokrkého. Je dosti otužilý a snáší nízké teploty díky husté srsti na celém těle i na ocase. Bývá chován i v parcích a oborách. Často vytváří albinotické jedince s bílou srstí a modrýma očima.


Umístění: V horní části zoo, v sousedství klokanů rudých a klokanů parma.

        

Obrazek